مقایسه الکترود صفحه ای موسوم به چاه ارت با رادهای کوبشی

ساخت وبلاگ
 1- میتوان نشان داد اثر سیم متصل به صفحه که در طول چاه استقرار می یابد از خود صفحه در کاهش مقاومت زمین بیشتر است، بخصوص در چاه های عمیق این موضوع مشهودتر خواهد بود.

2- بخش بزرگی از خاک اطراف صفحه با خاک اطراف سیم متصل به صفه بخصوص در بخشهای زیرین سیم، مشترک بوده و همپوشانی دارند، لذا اجرای صفحه نسبت به هادی متصل به آن تاثیر ناچیزی در کاهش مقاومت زمین الکترود خواهد گذاشت.

3- صفحه و سیم به کمک یک اتصال بهم همبند میشوند. این اتصال اغلب ناکارامد بوده و ممکن است به مرو زمان خورده شده و عملا صفحه از سیم مسی جدا گردد.

4- علاوه بر اینکه خود صفحه قطعه گرانی است، دفن آن در زمین به معنای هدر رفت سرمایه های ملی نیز خواهد بود.

5- رسیدن به مقاومت پایین در صفحات اغلب با پر کردن چاه با مواد کاهنده عموما غیر استاندارد موجود در بازار و تزریق حجم عظیمی از آب به آن ممکن میشود. مواد کاهنده غیر استاندارد عمر الکترود را کوتاه کرده و از دست رفتن آب تزریق شده به مرور زمان مقدار مقاومت الکترود را گاها تا چند ده برابر افزایش میدهد.

6- خاک دستکاری شده چاه در هنگام پر نمودن آن هرگز به فشردگی یک خاک بکر نخواهد رسید لذا مستقیما مقاومت ویژه خاک افزایش یافته و از پایداری اکترود زمین خواهد کاست.

7- وابسته کردن یک سیستم به تنها یک یا تعداد معدودی الکترود زمین خطرناک بوده به این معنا که از دست دادن یکی از الکترودها میتواند منجر به از دست دادن کل سیستم در اثر یک خطا شود. لذا در مقابل پیشنهاد میشود از اتصال زمینهای متعدد و مکرر استفاده شود.

8- در مقابل الکترود صفحه ای ، اجرای رادهای کوبشی روشی ارزان، کارا، پایدار و قابل اطمینان است.

9- راد در خاکی بکر با فشردگی بالا کوبیده شده لذا اتصال و ارتباط راد با خاک اطراف خود بسیار بالا است.

10- به کمک کوپل کردن رادهای متعدد میتوان به اعماق مرطوبتر خاک دست پیدا کرد.

11- راد عموما مغزی فولادی و روکشی مسی دارد که پوشش مسی آن به جهت افزایش مقاومت در برابر خوردگی بوده و مغز فولادی آن به جهت افزایش استحکام آن برای کوبیدن در خاک است. بعلاوه اینکه در مقایسه با صفحه حجم بسیار کمتری از مس در خاک مدفون میشود.

12- اساسا میتوان نشان داد که الکترودهایی که یک بعد آن از دو بعد دیگرشان بزرگتر هستند، کارایی بیشتری در کاهش مقاومت زمین دارند. لذا از این حیث راد بر صفحه برتری چشمگیری دارد.

13- سرعت اجرای راد بسیار سریعتر از یک الکترود صفحه ایست به این علت که دیگر نیازی به حفر چاه نیست.

14- تقریبا با نصف یا حتی ربع هزینه احداث یک چاه ارت میتوان تعداد قابل توجهی راد استاندارد در زمین اجرا کرد. مقاومت چاه وابسته به رطوبت مصنوعی و تزریقی در هنگام اجرا نداشته لذا در طول زمان پایداری خود را حفظ خواهد کرد.


محمود رنجبر

استخدام فوری مهندس کنترل...
ما را در سایت استخدام فوری مهندس کنترل دنبال می کنید

برچسب : الکترود, نویسنده : ctrla بازدید : 266 تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1396 ساعت: 20:56